Ravintola Robert, 1980-luku, Hotelli- ja ravintolamuseo

Nautinnon nälkä

Aika03.05.2016 Paikka​Hotelli- ja ravintolamuseo

Hotelli- ja ravintolamuseon Nautinnon nälkä -näyttely kertoo suomalaisten rakkaudesta ravintolaympäristössä viimeisen sadan vuoden aikana, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen, ruokaan tai vaikkapa juomaan.

Näyttelyssä voit tehdä matkan rakkauden tunnetilasta toiseen. Kohtaat nälän, kaipuun ja odotukset, ilon ja intohimon, nautinnon, täyttymyksen ja lohdun sekä ähkyn ja pettymyksen. Näyttely vetoaa tunteisiin ja tarjoaa vahvoja samaistumisen kokemuksia. Huomaat myös erilaisia kontrollin tasoja, joita rakkauteen ravintolassa liittyy. Näyttelyssä tuodaan esille myös sateenkaari-näkökulmaa. Satavuotiaassa Suomessa jokaisella on oikeus rakastaa.

Näyttelyn esittämistavoissa on haluttu rikkoa perinteisen kulttuurihistoriallisen museonäyttelyn rajoja. Näyttelyssä kohtaavat fakta ja fiktio. Museokokoelmia hyödynnetään uudenlaisella, ennakkoluulottomalla tavalla. Esineet saattavat saada aivan uudenlaisia merkityksiä ja käyttötapoja. Projisoinnit luovat kiehtovan ja yllätyksellisen elementin niiden keskelle. Näyttely sisältää myös materiaalia, jota ei suositella alle 18-vuotiaille.

Näyttely toteutetaan yhdessä yleisön kanssa. Keräämme muistoja jo ennen näyttelyn avautumista ja näyttelytilassa pääset osallistumaan omilla tarinoillasi.

Näyttely avautuu kuten muutkin Rakkauden tiloja -näyttelyt, ystävänpäivänä 14.2.2017. Näyttelyn aikana teemaa tullaan avaamaan myös erilaisilla oheisohjelmilla ja ryhmät voivat tilata näyttelyyn liittyvän työpajan.