Hannu-Pekka Björkman. Kuva A-lehdet/Kari Kaipainen.

Hannu-Pekka Björkman päättää syksyn taiteilijatapaamisten sarjan

Aika24.11.2017 PaikkaTeatterimuseo

Rakkauden tiloja -vuosi lähestyy loppuaan. Mahtavan rakkaudellisissa tunnelmissa ollaankin tätä vuotta saatu meillä Teatterimuseossakin viettää! Taiteilijatapaamiset ovat täydentäneet ohjelmaamme ja vielä on aikaa yhdelle! Joulukuun vieraaksi saamme näyttelijä, näyttelijäntaiteen professori Hannu-Pekka Björkmanin.

Kaksikymmentä vuotta sitten Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi valmistunut Björkman on uransa aikana palkittu mm. Jussilla ja Venlalla sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla. Elokuvista ja televisiosta tuttu näyttelijä on viime vuosina toiminut oman taiteellisen työn lisäksi Teatterikorkeakoulussa näyttelijäntaiteen professorina. Professorikausi on päättymässä alkuvuodesta 2018, minkä jälkeen Björkman siirtyy Suomen Kansallisteatterin näyttelijäksi.

Kuten aikaisemmatkin vieraamme, myös Björkmanin voi löytää Rakkauden tiloja Näytelty rakkaus -näyttelystämme. Hän esitti Vanjaa KOM-teatterin Vanja-enossa vuonna 2007. Ehkä siitä ja varmasti monesta muustakin kiinnostavasta roolityöstä kuullaan Teatterimuseossa lauantaina 9.12., kun museonjohtaja Raija-Liisa Seilo haastattelee Hannu-Pekka Björkmania. Tilaisuus videoidaan ja tallennetaan Teatterimuseon arkistoon.

Kuva A-lehdet/Kari Kaipainen.

Taiteilijatapaamisessa Hannu-Pekka Björkman lauantaina 9.12.2017 klo 13−14.30.
Mukaan yleisöksi pääsee näyttelyn pääsylipun hinnalla tai Museokortilla.

Lämpimästi tervetuloa!