Tunteiden virtaa työpajoissa

Aika11.08.2017 PaikkaTeatterimuseo

Elokuu, jippii! Teatterimuseossa on alkamassa vuoden ehkä hauskin aika, kun koululais- ja päiväkotiryhmät saapuvat taas työpajoihin. Rakkausteema näkyy tietysti myös työpajatarjonnassamme. Rakastaa – ei rakasta -pajat johdattavat osallistujat matkalle näytellyn rakkauden ja tunteiden maailmaan.

Tunteiden virta kuljettaa neljän tilan läpi tunnetilasta toiseen, kohtalosta seuraavaan: kaihosta hurmaan ja hehkuun. Matkan aikana kohdataan viaton ja lempeä rakkaus ja slaavilaisen dramaattiset tunteet sekä sukelletaan Shakespearen unimaailmaan. Miten tunteet näkyvät meissä ja miten niitä voidaan lukea?

Työpajan aikana tutustutaan Rakkauden tiloja – Näytelty rakkaus -näyttelyyn ja keskustellaan ja kokeillaan yhdessä tehtävien harjoitusten avulla, miten kommunikoimme toistemme kanssa. Eleistä, ilmeistä, kehon kielestä, asenteista ja tunteista muodostuu moninaisia viestejä, joita emme itse edes tietoisesti huomaa. Miltä tuntuu, jos suu puhuu yhtä ja eleet kertovat toista tarinaa? Pajassa improvisoidaan kohtaamisia ja tunnereaktioita ja pohditaan, miten tulemme tietoisemmiksi sanattomasta viestinnästämme.

Rakastaa – ei rakasta -työpajat sopivat yläkouluikäisille, lukiolaisille sekä ammattiin opiskeleville nuorille sekä monikulttuurisille ryhmille. Pajan saa joko suomen- tai ruotsinkielisenä. Ryhmäkoko enintään 20 henkilöä.

Pajan voi halutessaan varata tunnin, puolentoista tai kahden tunnin mittaisena. Tunnin paja maksaa lapsi-, oppilaitos- tai erityisryhmille 80 €, puolentoista tunnin paja 100 € ja kahden tunnin paja 120 €. Tiedustelut ja varaukset aula@teatterimuseo.fi / 040 1922 300.